Vandaag komen de jongens in actie tijdens de start van het Nederlands Kampioenschap 2-Takt Karting. Organisatie door Chrono Karting.

Live stream

Helaas geen live stream dit keer, maar de tijden zijn te volgen via de link hieronder.

Verslag van de race

Na 2 dagen trainen is het vandaag (zondag) race dag!

We staan met flink wat rijders onder de Kombikart Racing Team-tent. Team-baas Willem-Jan neemt alle data van de trainingsdagen met de rijders door en Marcel is de rots in de branding voor rijders en monteurs.

Na de 2 trainingsdagen zit Yort er goed bij. Hij is nog een outsider, want wie kent Yort? Komend uit de 4-takt, is zijn naam hier nog niet gevallen.

Door een migraine aanval had Ties vrijdag een slechte dag en kon nauwelijks rijden. Zaterdag was voor Ties gelukkig weer een betere dag.

Kwalificatie Ties

Vandaag beginnen de rijders met een warming up en de toon wordt meteen gezet. Beiden zaten niet bij de top 10 en dan volgt de kwalificatie. Ties rijdt een P14, maar vanwege een klikbumper (te dicht op de voorganger) start hij vanaf P17. Een mooie race volgt, Ties kan zijn positie behouden en haalt uiteindelijk 4 rijders in. Maar het geluk zit ook tijdens deze race niet mee. Eén van de rijders beukt Ties zo hard, dat Ties zijn voorganger niet kan ontwijken met weer een klikbumper tot gevolg. Dus eindigt hij uiteindelijk als P15.

Finale Ties

De finale start hij vanaf P15, maar wat een waanzinnige race rijdt hij hier. Door een hoop gedoe voorin pakt Ties op een gegeven moment P5. De toeschouwers (wij) stonden te stuiteren langs de baan! Hoe gaaf om te zien dat dit ventje van 11 zo aan het rijden is. Uiteindelijk weet hij deze positie niet te behouden. Het was ook een onmogelijke opgave, de echt snelle jongens zaten hem op de hielen. Hij komt uiteindelijk als 10-de over de finishlijn. Omdat hij gedurende de race weer een klikbumper heeft opgelopen waar hij 3 seconden straf voor krijgt, wordt het uiteindelijk P12. Zijn monteur Theo is trots op hem, flinke stappen gemaakt dit weekend en voldoende perspectief voor een top 10 klassering ergens in de volgende wedstrijden.

Kwalificatie Yort

De kwalificatie van Yort gaat niet lekker. In de klasse van Yort, is het heel belangrijk om op het juiste moment te pieken, omdat de banden op dat moment ook het beste zijn en je daarna zelden een betere tijd rijdt. In de huidige omstandigheden, zit het piekmoment al in ronde 2. Helaas voor Yort, krijgt hij precies in deze ronde een tik van achteren waardoor hij weer over iemand anders heen vliegt! Het juiste piekmoment is daarmee ook gelijk voorbij en verder dan P20 komt Yort niet. Zeer teleurstellend voor Yort, die de dag ervoor in de vrije training zoveel betere tijden heeft gereden. Het is zoals het is, in een race kan veel gebeuren!

Yort van Wijk

Finale Yort

In de pre-finale staat Yort op de 10de startrij. Voor Yort wordt het de dag van de crashes. Vlak na de start, rijdt een andere coureur vol tegen hem aan, chassis krom, achteras krom, race verloren! Gelukkig kan hij hem nog wel uitrijden, maar dat is dan ook alles. Tussen de pre-finale en de finale in werken Peter en Marcel hard om de kart weer recht te trekken. In de finale start Yort opnieuw vanaf P20 en kan hij laten zien wat hij waard is. Met een P12 als eindresultaat is Yort met zoveel pech niet ontevreden. Ook voor hem zit een top 10 klassering er echt in, maar soms moet je ook een beetje geluk hebben.

Na afloop breken we met zijn allen de Kombikart-tent af en rond 19:30 uur rijden we richting huis.

Het was een mooi zonnig weekend op Berghem, met weliswaar niet het resultaat waar we op hoopten, maar wel met een superleuke samenwerking met de monteurs Theo en Peter en een hoop gezelligheid binnen Kombikart racing team. We kijken uit naar de volgende race!

Ties Circuit Berghem
Ties van Wijk
Kalender NK 2T Karting Rotax