In het nieuws

Karttopper Ties van Wijk wint in Franciacorta de Rotax Max Euro Trophy: “Dit is echt vet”

Ties van Wijk heeft op overtuigende wijze het dagklassement gewonnen tijdens de derde ronde van de Rotax Max Challenge Euro Trophy in Franciacorta. De veertienjarige karttopper uit Hoenzadriel was op het circuit in Italië overtuigend de beste. In de Junioren-klasse pakte hij in een veld van 58 rijders zijn eerste EK-zege van het seizoen. 

Yort kende in Franciacorta bij de Rotax Max Senioren in eerste instantie ook een heel goed weekeinde. Hij was snel in de trainingen en slaagde erin vijfde te worden in de kwalificatie in een erg groot deelnemersveld.

Lees het hele verslag op RaceXpress.

Foto’s: Hellofoto_motorsport_photos

Ties van Wijk gaat onverdroten door met winnen: ook in de regen: “Ik dacht: geen fouten maken”

Op Ties van Wijk staat dit seizoen geen maat; het veertienjarige karttalent uit Hoenzadriel rijgt de overwinningen aan elkaar. Zo was de rijder van Bouvin Power afgelopen weekeinde de beste bij de Junioren tijdens de vierde ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting op circuit De Landsard in Eindhoven. Een week eerder had hij nog een ronde van het Italiaans kampioenschap Rotax Max gewonnen.

Lees het hele verslag op RaceXpress.

Foto: KartPhoto

Broers Ties en Yort van Wijk vanouds snel in NK; Ties wint titel in BeNeFit League!

Het is inmiddels geen verrassing meer, maar knap is het zeker: de overtuigende manier waarop karter Ties van Wijk de ene na de andere wedstrijd wint in de Rotax Max Junioren-klasse. Zondag was het veertienjarige karttalent uit Hoenzadriel in Mariembourg (België) ook de beste tijdens de derde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Het leverde hem en passant de titel in de BeNeFit League op! Zijn broer Yort had bij de Rotax Max Senioren eveneens de snelheid om voor het podium te strijden, maar in de finale viel hij helaas uit.

Lees het hele verslag op RaceXpress.

Foto: KartPhoto

Na sterke podiumplekken bij NK’s volgt ook mooi podium voor Ties van Wijk bij Rotax Max Euro Challenge in Genk

Ties en Yort van Wijk zijn hun raceseizoen van 2024 met een kickstart begonnen. Zo behaalden de broers al gelijk podiumplekken bij het NK van Chrono Karting in Genk en bij het daaropvolgende NK in Berghem. Maar ook internationaal laten de heren de Nederlandse leeuw brullen. Zo streed Ties tijdens de eerste ronde van de Rotax Max Challenge Euro Trophy mee in de kopgroep en gaf zijn moeder zo een verlaat verjaardagscadeau. De dertienjarige coureur uit Hoenzadriel toonde daarmee bij de absolute top te horen in de Junioren-klasse met zijn tweede podiumplaats. “Ik ben er heel blij. Dit is natuurlijk een goed begin van het kampioenschap en een verlaat verjaardagscadeau voor mijn moeder”, zei een uitgelaten Ties.

Lees het hele verslag op RaceXpress.

Foto: KartPhoto

Racende broers Yort en Ties van Wijk tonen topvorm en pakken allebei podium bij het NK karten

Voor karters Yort en Ties van Wijk was de tweede ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting er een om met een groot gevoel van tevredenheid op terug te blikken. Yort werd derde bij de Senioren, Ties werd tweede bij de Junioren. Daarmee lieten de racende broers uit Hoenzadriel zien dat ze dit seizoen allebei tot de titelkandidaten behoren in hun respectievelijke klasse.

Lees het hele verslag op RaceXpress.

Foto’s: KartPhoto

Ties van Wijk geselecteerd voor KNAF Kart Academy

De namen van de eerste KNAF Kart Academy-selectie zijn bekend. Na het selectieweekend dat in januari gehouden werd, wachtte de begeleiders de lastige taak om een definitieve keuze te maken.

Lees het hele verslag in het magazine van KNAF.

Yort (20) en Ties (13) van Wijk kennen een superstart van het nieuwe seizoen 2024

De broers Yort (20) en Ties (13) van Wijk zijn het seizoen 2024 uitstekend begonnen. Tijdens een one-off race in het Belgische Genk reden de broers in twee verschillende klassen allebei naar mooie podiumplekken en bij zowel de Winter Trophy als het NK greep Ties een glansrijke overwinning.

Lees het hele verslag op RaceXpress.

Foto’s: KartPhoto

Ties van Wijk sluit Rotax Max Belgium Kampioenschap 2023 op het podium af

Tijdens de laatste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap 2023 op het kartcircuit van Genk rijdt Ties van Wijk een fantastische P1 en sluit hij het seizoen af met een 3e plaats in het eindklassement.

Lees het toffe verslag op RaceXpress.

Foto’s: KartPhoto

Karttalent Ties van Wijk maakt droom waar en pakt ticket voor Rotax Max Grand Finals in Bahrein

Het hele seizoen al uitstekend op dreef in het Nederlands kampioenschap Rotax Max van Chrono Karting stond Ties van Wijk (13) zondag in Berghem ‘gewoon’ weer op het podium. Tijdens de vijfde ronde van de titelstrijd was de talentvolle karter uit Hoenzadriel derde geworden in de Junioren-klasse. Daarmee verzekerde hij zich van een WK-ticket voor de Rotax Max Grand Finals in Bahrein!

Lees verder op RaceXpress.

Foto’s: KartPhoto

Yort en Ties bezorgen hun moeder een fantastisch moederdagcadeau: allebei P2

Op zondag 14 mei eindigen Yort en Ties beiden als 2e tijdens de 2e ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max.

Lees het artikel op RaceXpress.

Ties van Wijk pakt eerste podium bij ROTAX MAX BELGIUM KAMPIOENSCHAP 2023

Op zondag 26 februari 2023 haalt Ties voor het eerst het podium in de 2-takt klasse tijdens de Rotax Max Challenge in België. Ties eindigt op het circuit van Genk op de 1e plaats bij de Junior Max.

Vorige week begon Ties sterk aan het nieuwe kartseizoen op Karting Compillos in Spanje. Daar eindigde hij op een 5e plaats en dat smaakte naar meer. Logisch, want na zijn successen in de 4-takt klasse in 2021 wilde hij heel graag weer eens op dat podium staan. Zijn inzet is vandaag beloond met een prachtige 1e prijs.

Het is weer feest in de tent bij JJ Racing. Trots poseert Ties met zijn monteur Vincent en het hele team.

Yort van Wijk pakt eerste podium bij NK Rotax Max

Op zondag 9 oktober 2022 haalt Yort voor het eerst het podium bij het NK Rotax Max. Yort eindigt op Circuit Park Berghem op de 2e plaats bij de senioren.

Lees hier het verslag op RaceXpress!

Trotse sponsors

Tandheelkundig Centrum Parijsch in Leerdam
Buro Kriebels
Tandheelkundig Centrum Broekgraaf in Leerdam

Wil je jong talent sponsoren of Van Wijk Racing Fan worden? Kijk hier voor de mogelijkheden. Wij zijn je ontzettend dankbaar!

Schrijf je in!

Wil je op de hoogte blijven van onze prestaties? Schrijf je hieronder in voor onze race updates!

© 2021 - 2024 Van Wijk Racing - Alle rechten voorbehouden

Website door Buro Kriebels